SzRaPnEL
Gość
|
 |
Ť : Lipiec 07, 2011, 13:41:14 ť |
|
[Wœlizgn¹³ siê do obozu nie zauwa¿ony. Zza nadbrzeznego g³azu, bystym okiem zmierzy³ osobników przy obozie. Pili coœ mocnego. Uœmiechn¹³ siê, wyszed³ zza g³azu i rzuci³:]
- Witajcie Panowie! Widzê, ¿e radujecie siê darami Valdarii. Chêtnie siê przy³¹czê.
[Jeden z biesiadników zaszokowany nag³ym pojawieniem siê Tevar'a gwa³townie wsta³, wytrysn¹³ trunkiem z ust i spyta³]
- Kim jesteÂś, co tu robisz?
- Spokojnie, nie szukam zwady, wrĂŞcz przeciwnie. Mam na imiĂŞ Tevar i poszukuje sÂłynnego oddziaÂłu Burza. PragnĂŞ wstÂąpiĂŚ w ich szeregi.
[ Potê¿nie zbudowany, wiekowy jegomoœÌ powoli podniós³ swoje cia³o i rzek³]
- DobrzeÂś trafiÂł, bo toÂśmy my - wypluÂł kurz z ust i dodaÂł - weÂź mi tu chÂłopakĂłw nie strasz podchodami i jak inni najemnicy zapisz siĂŞ na sÂłupie.
- Wybaczcie, w mojej profesji muszĂŞ byĂŚ ostroÂżny. Zatem zaraz wrĂłcĂŞ tylko sprawĂŞ ze sÂłupem zaÂłatwiĂŞ.
[PodszedÂł do sÂłupa najeÂżonego podaniami i pineskami.]
- Pineski? Sk¹d ja mam wzi¹Ì pineskê?!
[D³ugo nie myœl¹c, uœmiechn¹³ siê do siebie i b³yskawicznym ruchem przybi³ swoje podanie sztyletem do s³upa. Sztylet drga³ wbity w s³up, a Tevar raz jeszcze sprawdzi³ swoje dane:]
1.Imiê : Tevar 2.Nazwisko : Arrydan 3.Umiejêtnoœci g³ówne : szybki chód, skradanie, walka w pó³ dystansie i zwarciu, odwrócenie uwagi. 4.Umiejêtnoœci specjalne : zaprawiony w bojach, otwieranie zamków, uniki ciosów, zwiadowca. 5.Umiejêtnoœci poboczne : niewra¿liwoœÌ na kaca, porywczoœÌ, lojalnoœÌ, zdolnoœci graficzne. 6.Wiek : 26 7. Przebyte choroby: Brak 8. Status Spo³eczny: Uczeù gildii wojowników na Wyspie Rozmów.
[DodaÂł:]
- Zgadza siĂŞ.
[OdszedÂł od sÂłupa i z uÂśmiechem na twarzy wrĂłciÂł do Starego i jego ekipy. PoczĂŞli razem piĂŚ, ÂżartowaĂŚ i tak minĂŞÂła im ta ciepÂła, nadmorska noc.]
|