SzRaPnEL
Go¶æ
|
 |
« : Lipiec 07, 2011, 13:41:14 » |
|
[W¶lizgn±³ siê do obozu nie zauwa¿ony. Zza nadbrzeznego g³azu, bystym okiem zmierzy³ osobników przy obozie. Pili co¶ mocnego. U¶miechn±³ siê, wyszed³ zza g³azu i rzuci³:]
- Witajcie Panowie! Widzê, ¿e radujecie siê darami Valdarii. Chêtnie siê przy³±czê.
[Jeden z biesiadników zaszokowany nag³ym pojawieniem siê Tevar'a gwa³townie wsta³, wytrysn±³ trunkiem z ust i spyta³]
- Kim jeste¶, co tu robisz?
- Spokojnie, nie szukam zwady, wrêcz przeciwnie. Mam na imiê Tevar i poszukuje s³ynnego oddzia³u Burza. Pragnê wst±piæ w ich szeregi.
[ Potê¿nie zbudowany, wiekowy jegomo¶æ powoli podniós³ swoje cia³o i rzek³]
- Dobrze¶ trafi³, bo to¶my my - wyplu³ kurz z ust i doda³ - we¼ mi tu ch³opaków nie strasz podchodami i jak inni najemnicy zapisz siê na s³upie.
- Wybaczcie, w mojej profesji muszê byæ ostro¿ny. Zatem zaraz wrócê tylko sprawê ze s³upem za³atwiê.
[Podszed³ do s³upa naje¿onego podaniami i pineskami.]
- Pineski? Sk±d ja mam wzi±æ pineskê?!
[D³ugo nie my¶l±c, u¶miechn±³ siê do siebie i b³yskawicznym ruchem przybi³ swoje podanie sztyletem do s³upa. Sztylet drga³ wbity w s³up, a Tevar raz jeszcze sprawdzi³ swoje dane:]
1.Imiê : Tevar 2.Nazwisko : Arrydan 3.Umiejêtno¶ci g³ówne : szybki chód, skradanie, walka w pó³ dystansie i zwarciu, odwrócenie uwagi. 4.Umiejêtno¶ci specjalne : zaprawiony w bojach, otwieranie zamków, uniki ciosów, zwiadowca. 5.Umiejêtno¶ci poboczne : niewra¿liwo¶æ na kaca, porywczo¶æ, lojalno¶æ, zdolno¶ci graficzne. 6.Wiek : 26 7. Przebyte choroby: Brak 8. Status Spo³eczny: Uczeñ gildii wojowników na Wyspie Rozmów.
[Doda³:]
- Zgadza siê.
[Odszed³ od s³upa i z u¶miechem na twarzy wróci³ do Starego i jego ekipy. Poczêli razem piæ, ¿artowaæ i tak minê³a im ta ciep³a, nadmorska noc.]
|